IKEA, renumitul brand suedez specializat în mobilă și decor interior, pregătește terenul pentru a aduce confortul și stilul inconfundabil al produselor sale în inima Iașiului. Cu o investiție inițială de 4,2 milioane de euro, acest proiect anunță o veste entuziasmantă pentru comunitatea din Iași. Potrivit informațiilor furnizate de „Ziarul de Iași”, IKEA a semnat un ante-contract de vânzare-cumpărare în iulie 2023 pentru o parcelă impresionantă de 52.105 metri pătrați, situată în proximitatea magazinului Brico Depot și a complexului ERA.

Această mișcare strategică reprezintă un pas semnificativ în ceea ce privește dezvoltarea în România, cu un cost total al tranzacției estimat la aproximativ 80 de euro per metru pătrat. Finalizarea tranzacției este planificată să aibă loc în următorii trei ani, oferind orașului Iași o perspectivă promițătoare și comunității locale o sursă de entuziasm. Cu toate acestea, oficialii IKEA au anunțat că vor dezvălui detalii concrete despre planurile lor pentru Iași doar atunci când vor înregistra progrese semnificative.

Noul magazin IKEA va dispune, de asemenea, de ample facilități de parcare în zona din fața Brico Depot, pentru a asigura o experiență de cumpărături comodă și accesibilă pentru toți clienții. Magazinul în sine va fi construit pe o parcelă situată la vest de lanțul de retail (spre pasaj), oferind astfel o locație convenabilă și ușor accesibilă pentru toți iubitorii brandului.

Procedurile de autorizare pentru construcția centrului comercial au demarat deja, subliniind angajamentul și dorința IKEA de a deveni o parte esențială a comunității din Iași. În octombrie 2022, Ermes Holding SRL, proprietarul actual al terenului, a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași, reprezentând un pas important în materializarea acestui proiect ambițios. Certificatul acoperă construcția unui centru comercial cu un parter și un etaj, precum și infrastructura necesară, cum ar fi drumuri interioare și spații de parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire și organizare de șantier.

IKEA a fost deja prezentă în Iași cu un centru de colectare a comenzilor online, deschis acum aproximativ patru ani și amplasat pe Bulevardul Calea Chișinăului, numărul 29. Scopul acestui centru a fost să faciliteze experiența de cumpărături IKEA pentru clienții din Iași și din împrejurimi.

În prezent, IKEA operează două magazine în București și unul în Timișoara, iar deschiderea noului magazin din Iași reprezintă o investiție substanțială în extinderea prezenței sale în România. Cu un design inovator, mobilier funcțional și soluții pentru decorarea interioară, IKEA promite să aducă o nouă dimensiune a confortului și esteticii în viața comunității din Iași. Așteptăm cu nerăbdare să vedem evoluția acestui proiect și modul în care va contribui la îmbunătățirea stilului de viață al locuitorilor din Iași și din împrejurimi.

Distribuie articolul:

Publică comentariul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.